Jens Kristian Hauge eller Jens Christian Hauge eller?

Time to read
2 minutes
Read so far

Jens Kristian Hauge eller Jens Christian Hauge eller?

Fri, 09/01/2009 - 22:10
Posted in:
0 comments

Hvem var Jens Kristian Hauge, og hvor kom Jens Christian Hauge fra?

Som jeg har nevnt tidligere ble det født en gutt ved navn Jens Kristian den 15. mars 1915. Forfatteren Olav Njølstad har skrevet en biografi om Jens Christian Hauge, og mener at den han skriver om, sønn av Johan Marius og Karen Johanne Hauge, var født 15. mai 1915 på Nordstrand.

Det finnes ingen fødsel på den dato som stemmer overrens med disse opplysningene. Hvilken mann er det da Njølstad har skrevet biografi om?

19. august 1938 ble det kunngjort lysing om Jens Christian Hauges og Anna Sophie Dedekams ønske om å gifte seg. I lysingen har denne Jens Christian Hauge nektet å oppgi identitet. Dette har han gjort ved å nekte å oppgi fødselsdato. Presten hadde altså ingen anledning til å vie dette paret uten at identitetsmerket var avklart. Hvorfor har ikke Njølstad nevnt dette i sin bok?

En annen viktig opplysning omkring denne åpenbare nulliteten av et ekteskap er at begge to har oppgitt å ha vært gift fra før. Hvorfor er dette holdt skjult i Njølstads bok? Eg berre spyr, som de sier på Vestlandet.

Som dere vil se er Bladet hvor Hauge opptrer ikke engang angitt med årstall. Dersom dere ”blar” dere igjennom denne kirkeboken/lysingsboken vil dere se at den bærer sterkt preg av å være skrevet på svært kort tid, og altså ikke over en periode på fire år. Arbeidet må gjøres her.

Som dere også kan se ble Lysingsboken først godkjent i 1953. Hvorfor ble ikke kirkeboken godkjent av prosten før 1953?

Njølstad skriver i sin biografi om Hauge (s. 33) at hans søster Aase var født i 1911. Selv oppgir hun i sin lysingsbegjæring å være født 27. september 1910. Igjen må en jo spørre hvorfor Njølstad ”bommer” på faktum. Han har altså på en eller annen måte ikke klart å skape klarhet i identitetene på dem han skriver om, eller finnes det andre grunner enn manglende research omkring det mest viktige; identiteten, som årsak til disse blunderne?

Nå vil jeg at dere lesere skal se litt nærmere på disse bildene #0  #1  #2  #3  #4  #5  og  #6. lån gjerne Njølstads bok fra nærmeste bibliotek for å kunne ta bildene nærmere i øyesyn, eller for den del; kjøp boken og gjør lesingen til en liten hobbystudie av en meget omdiskutert identitet.

Dersom dere ser litt nærmere på ansiktsformen, spesielt ørene og øreflippene, så kan det se ut som om vi her står overfor minst to personer. Jeg reiser spørsmålet, det er alt. Dere får selv gjøre dere opp en mening. Her er i hvert fall materialet.

Dersom noen på Stortinget skulle finne på å lese artikkelen, ber jeg igjen om at det åpnes for gransking av de hemmelige tjenester, Jens Kristian Hauge, Jens Christian Hauge, H.M.K. Okkupasjonsberedskap (tidligere Jens Christian Hauges Stay Behind), og alt det som måtte ha relevant tilknytning til dette miljøet-systemet. Jeg ber også Stortinget om å sørge for at The European Parliament Resolution on Gladio av 22. november 1990 nå blir etterfulgt.

Her er en liten del av Hauges nettverk.

For mer informasjon om Jens ? Hauge, les mer hos Riksavisen.no med videre linker, og hos Norulv Øvrebotten (denne omfattende internettsiden om Jens Christian Hauge er beklageligvis fjernet), tidligere politisk rådgiver for Johan Jørgen Holst.

Les Øvrebottens siste kommentar etter ? ? Hauges død; ”Et blikk over skulderen” (kommentaren er beklageligvis - sammen med resten av historiene om Hauge, fjernet).

 

Herman J Berge
Luxembourg