JENS og ESPEN "SJOKKERT"

Time to read
2 minutes
Read so far

JENS og ESPEN "SJOKKERT"

Tue, 20/08/2013 - 23:04
Posted in:
0 comments

Vi har vel de fleste av oss fått med oss at Tjostolv Moland er død, hvilket for de nærmeste selvsagt oppleves som både trist og urettferdig, slik det alltid gjør. I forbindelse med dødsfallet har VG falt tilbake til nasjonalromantikkens prinsipper i sine skriverier om bakteppet for dødsfallet. De fleste artiklene fra den kanten fordrer kommentarer, og her kommer én.

 

Utenriksminister Espen Barth Eide er sjokkert over at han ikke har fått svar på to brev han har sendt til ”myndighetene” i Kongo, og legger også stor vekt på at han aldri i sitt usle liv har opplevd lignende. Du verden! Dersom adressen har vært – slik som indikert i VG – ” Til myndighetene i Kongo – fra Jens & Espen ” har jeg forståelse for at det ikke har kommet svar.

Uansett. I likhet med tusener av andre nordmenn sitter jeg fremdeles og venter på svar fra Jens & Espen (se denne artikkelen og finn ett av brevene), men i motsetning til disse to karakterene som henholdsvis dikterer landets ve og vel og overvåkingen av folket (samt bombing av uskyldige utlendinger når Nato sier hopp) er jeg ikke sjokkert over å ikke få svar. Derimot er jeg forbannet. Disse to har stjålet ganske mye ifra meg og mange andre, ikke bare penger men også muligheten til å arbeide i Norge, og det gjør meg selvsagt forbannet, ikke sjokkert.

Hadde jeg vært god til å tegne hadde jeg tegnet Jens & Espen sittende oppå en sprekkferdig haug av ubesvarte brev fra deres undersåtter, hvor en støvete sekretær sitter på en krakk litt lengre nede og skriver strenge brev til Afrika, på vegne av disse to knektene.

Eide og VG formulerer seg som om lykkejegerne Tjostolv Moland og Joshua French – som fikk en bråstopp i sin krigerske virksomhet og håpefulle karriere som menneskeslaktere – var svært uheldige med en ferietur i Kongo (den som måtte synes at jeg her oppfører meg urettferdig, anbefales å lese denne artikkelen hvor lykkjegernes karriereplaner som massemenneskeslaktere (eller instruktører for hjernevaskede machetebærende barnesoldater) blir dokumentert), og at det skulle bare mangle at ikke disse to flotte nordmennene skulle få lov til å reise hjem og derved kunne legge bak seg disse uheldigheter. Ut av syne ut av sinn.

Eide har visst helt glemt hvorfor de to dro fra Norge og Europa (elendig krigsmarkedet – og derved lediggang – som følge av stadig mer fred i Europa), hva de to drev med i Uganda, hva slags slakterivirksomhet de forsøkte å etablere i Afrika og hva de er blitt anklaget og dømt for.

Selv kan altså Jens & Espen latterliggjøre Kongo som rettsstat (hvem kan vel glemme den gang utenriksminister Thorbjørn Jaglands ” Bongo fra Kongo ”? Dette er ikke til å le av. Tvert imot er det til å gråte av at dette landet har klart å oppfostre og deretter plassere slike kronidioter i landets styre. Helt ufattelig), mens deres egen rettsstat for lengst er gått til hundene. Jens & Espen vil ikke høre på andre, men alle skal høre på dem.

Når kan vi forvente at Jens & Espen besvarer henvendelser fra eget folk? Antakeligvis aldri, for jeg tipper at Jens & Espen – da de sin forvirrede ungdom ravet ørkesløst rundt på Utøya – ikke engang fantaserte om at de måtte svare for sine handlinger. Det er ikke dette Ap skal drive med.

 

Herman J Berge
I eksil

Nuku'alofa