Shipping/rederi

Skipsreder Pål Ugelstad dømt til to års ubetinget fengsel

Som mange av dere sikkert har fått med dere har Trygve Hegnar/Ketil Sæter og Mats Ektvedt (TV2), utført hva man i politietterforskningstermer vil kalle for ”overkill” mot meg. I innslag etter innslag har de lesset ut av seg den ene løgnen mer ondsinnet enn den andre, helt uten noen form for dokumentasjon eller annet hold i virkeligheten. Dette oppdraget har kostet TV2 og Hegnar flere millioner kroner.

Redernes falske kontrakter

Det som vekker noe oppsikt i artikkelen er Økokrims påstand om at dette må være den største saken her til lands. Vi er jo best i alt, så hvorfor ikke.

”Saker der man kjøper til overpris av egne selskaper, er utbredt. Men jeg kjenner ikke til saker av tilsvarende størrelsesorden her i landet”; førstestatsadvokat Anna Haugmoen Karlsen til E24.

Hvem vokter vokterne?

 

I andre sammenhenger er det slik at borgernes rettigheter er blitt stadig sterkere. Den såkalte ”sykejournaldommen” fra 1977 innebar ikke bare at borgerne fikk innblikk i egen sykejournal uten å måtte gå til sak mot sykehuset, men utgjør også en del av et større bilde hvor borgerne (evt. Stortinget og for eksempel Sivilombudsmannen på vegne av borgerne) har krevd og har fått stadig større innsikt både i forvaltningen og i private forhold. Det siste illustreres bl.a.