Nordmenn i krig i utlandet - er det lov, da?

Time to read
1 minute
Read so far

Nordmenn i krig i utlandet - er det lov, da?

Mon, 05/11/2012 - 11:44
Posted in:
0 comments

I dagens Dagbladet kan vi lese at det kan bli forbudt for nordmenn å krige i andre land. I artikkelen (som stammer fra NTB) får vi vite at Justisdepartementet nå sitter og vurderer et tre år gammelt forslag om å forby nordmenn å delta i krig i andre land. Tre år, dere, fra blekket begynte å tørke til noen gadd å ta opp dokumentet å lese det.

Ok. Opphavet til departementets aktivitet på ”terrorplanet”, stammer fra Generaladvokat Arne Willy Dahls forslag fra slutten av 2009, og bekrefter at departementet har solide problemer med å få hverdagene til å gå når de nå på ny forsøker å finne opp kruttet.

Jeg må som vanlig si: Hallo!!! Det er forbudt allerede for nordmenn – uavhengig av om man arbeider i forsvaret, er pølseselger eller på NAV – å stikke til utlandet for å drive egenterapi med å skyte i filler mennesker så blodet formentlig sprøyter ut av de sønderknuste skallene som tar imot prosjektilene som forløses fra bl.a. Kongsberg og Raufoss (de må jo for øvrig være voldsomt stolte over produktene de lager, hva de brukes til, og ikke minst resultatet av bruken. Dette er bistand og u-hjelp på sitt aller beste. Go for it, Norge! for her er det bare én ting som gjelder, og det er å unngå bankerott. Se bare hvordan det gikk med Alfred Nobel og Florence Nightingale; de ble begge arbeidsløse da Krim-krigen endte, så noe slikt må for Guds skyld ikke skje igjen). Uansett; denne type selvterapi har vært forbudt siden 1937, og dersom noen skulle tvile, kan dere jo bare lese loven.

Forslaget er vel et politisk utspill for å samle neddopede og døsige velgere til neste års latterlige valgkamp, for det høres jo så kjekt og fint ut når Aps Generaladvokat frister "gjemmesitterne" med tanken på at det nå endelig skal bli ulovlig å krige i utlandet, og at dette endog skal hindre import av terrorisme til Norge. Du slette tid. Hvor får de det fra? Det er ikke tvil om at dette politiske utspillet kan bidra til å samle en rekke eldre bortkomne tanter, og onkler for den del, som aldri har blitt fortalt at forholdet allerede er ulovlig, og som for øvrig har blitt lært å tro at man alltid skal ta imot en klam hånd som strekkes ut.

Mon om Generaladvokat Dahl har vært innom www.rettsnorge.no og lest min artikkel, ”Nordmenn i krig i utlandet” som omhandler nettopp dette temaet, før han satte seg ned, glemte alt han leste, og fant opp kruttet på ny? Det er i så fall ikke første gangen noen leser det jeg skriver, og deretter krøller det til.

 

Herman

Nuku'alofa