Informasjon til lesere av RettsNorge

Time to read
1 minute
Read so far

Informasjon til lesere av RettsNorge

Mon, 14/06/2021 - 11:08
Posted in:
0 comments

Mange har allerede søkt om å få åpne en konto på RettsNorge, for å kunne kommentere. Å åpne konto og kommentere er i utgangspunktet et privilegium for alle, med én liten restriksjon.

Da jeg etablerte Rettsnorge for snart 25 år siden var planen at det skulle være mulig for leserne å kommentere det som publiseres. Dette er et viktig tiltak mht åpenhet og utvikling (viktige spørsmål/meninger må kunne diskuteres, ikke strupes eller tildekkes), samt at man da raskt får avklart eventuelle feil, mangler eller andre utilstrekkeligheter ved en artikkel. Men, en slik åpen løsning gir også folk anledning til å tilsløre faktum med masse feilinformasjon, drittkasting og regelrett mobbing.

For å unngå misbruk har jeg valgt en mellomløsning. Jeg må vite (eller til en viss grad kunne identifisere) hvem som åpner konto på RettsNorge. Dette vil helt sikkert - for noen - bremse lysten på å åpne konto og kommentere, men jeg kan ikke ta sjansen på at denne nettavisen i verste fall skal ødelegges av kommentarer som er på siden av loven.

Jeg har fått et uventet stort antal søknader, og det blir for omfattende å kontakte dere hver og én (et arbeid som for øvrig fort kan bli meningsløst dersom søknaden ikke er reell). Derfor ber jeg dere som har søkt om å åpne konto om å identifisere dere for meg, slik at jeg kan få en viss forsikring om at det står en reell person bak brukernavnet som er valgt.

Dette ber jeg dere om å gjøre ved å sende meg en e-post på admin@rettsnorge.com, hvor dere oppgir fullt navn, samt det brukernavnet og e-postadresse som dere ga i søknaden. Jeg håper dere forstår at jeg må ha det slik. Straks jeg har fått denne informasjone vil jeg åpne kontoen din. Husk: Frihet under ansvar.

Ha en fin mandag!

Herman